9 Nisan 2012 Pazartesi

2011-2012 sezonu ve Süper Final




3 Temmuz'dan önce bir GS taraftarı yukarıdaki puan durumunu görse rüyada olduğunu düşürdü muhtemelen. Zira geçen yıl bir süre düşme hattında dolaşıp ligi eksi 5 averajla ve 46 puan ile Fenerbahçe'nin 36 puan gerisinde tamamlamıştı. Bu yıl bütün gelişmeler lehlerine oldu ve çok da iyi futbol oynamadan ligin ilk bölümünü 77 puanla lider tamamladılar.

34 haftayı Fenerbahçe açısından kısaca değerlendirirsek; Sahamızdaki harika performansı deplasmanda gösteremeyince rakibimizden 9 puan arkada kaldık. Aldığımız 6 mağlubiyetimizin tamamı deplasmanda ve 4'ü de üst üste (Belediye, Samsun, Karabük, Eskişehir). Şayet bu maçlarda "madem ki yenemiyoruz puan alalım" diye düşünsek şu anda işler çok daha kolay olabilirdi. Ayrıca Kadıköy'de puan kaybettiğimiz takımlar küme düşen Samsun, Manisa ve GS. 

Çok önemli bir konu da; maçların aynı saatte oynanması.  Lig Tv yayın gelirleri açısından özellikle ilk hafta maçlarında buna yanaşmak istemeyecektir fakat yönetimimiz bu konuya gereken önemi vererek gerekeni yapmalıdır. Bütün maçlar ilk haftadan itibaren aynı saatte oynanmalıdır. Zira, geçmiş yıllarda açıkça kupa pazarlıkları yapılan Papermoon buluşmaları halen hafızalarımızda.

Saha dışında yaşanan sıkıntılar düşünüldüğünde beklediğimden çok daha iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Süper Final gurubu için de şampiyonluk umudumuz hala devam ediyor. 

                         Süper Final Fikstürü                                                        
1. hafta (14-15 Nisan)                  4.hafta (2-3 Mayıs)                         
FB-Trabzon                                   GS-Trabzon                            
BJK-GS                                         BJK-FB                                     
2.hafta (21-22 Nisan)                   5. hafta (5-6 Mayıs)                 
GS-FB                                          Trabzon-FB
Trabzon-BJK                                 GS-BJK
3.hafta (28-29 Nisan)                  6. hafta (12-13 Mayıs)
Trabzon-GS                                  FB-GS                   
FB-BJK                                         BJK-Trabzon

Fikstüre baktığımda ilk dikkatimi çeken Trabzonspor'un seyircili tek maçını Fenerbahçe'ye karşı oynayacak olması oldu. Zira Fenerbahçe taraftarları internet üzerinden fikstürün bu şekilde olacağını ve Trabzon'un cezasını GS ve BJK maçlarında çekeceğini geçen haftadan beri konuşmaktaydı. Dikkat çekici bir tesadüf (!). 
Avni Aker'de bıçak, pet şişe, ayakkabı gibi yabancı maddeler Fenerbahçeli oyunculara atıldı ama verilen cezadan rakipleri yararlanacak!! 

Ben puan farkından dolayı ilk maçın Kadıköy'de Galatasaray ile olmasını tercih ederdim. Bir Galatasaraylı olsaydım da formalite maçına dönüşmesini umut ederek son hafta Kadıköy'e gitmeyi tercih ederdim. Şampiyonluğun en önemli maçı 2. hafta Arena'da oynanacak. Kadıköy'deki maçın anlamlı olabilmesi için Fenerbahçe'nin o maçı kazanması gerekiyor.

Özetle; herkes herkesle oynayacak olsa da fikstürün GS lehine olduğunu düşünüyorum. Fakat blog yazarlarımızdan İlker'in dediği gibi "işimiz geçen yıldan daha kolay".."Geçen yıl 18'de 17 şampiyonluğu averajla bize getirmişti. Şimdi sadece 6'da 6 yetiyor." 

"Şampiyonluk hafif serin ve rüzgarlı bir akşamda caddede kutlanır,demedi demeyin" BKY..

Sevgilerimle..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder