14 Şubat 2011 Pazartesi

Bank Asya'da neler oluyor

Bank Asya 1. Lig'de 20. hafta 1 maç hariç tamamlanmış durumda. Lider Orduspor evinde Gaziantep Bld'ye yenilmesine rağmen liderliğini korumuş durumda. Tabi bu akşam oyananacak Samsunspor - Kartal mücadelesinden Samsunspor'un galip gelmesi halinde liderlik el değiştirmiş olacak. Bu maçın beraberlikle bitmesi zirveyi biraz daha ilginç hale getirecek. Bank Asya'da şimdiye kadar oynanan maçlar sonucunda ilginç bir tabloyla karşı karşıyayız diyebiliriz. Liderle 8. takım arasında sadece 3 puan bulunması zirvedeki takımlar arasında ne denli bir çekişme olduğunun da bir göstergesi. Ligin alt sıralarında da durum pek farklı değil aslında. Ligin en altına adeta demir atmış olan Diyarbakırspor ciddi bir çıkış yakalayamazsa bu sezon ligden düşecek 2 takımdan biri olacak gibi gözüküyor. Hemen hatırlatalım, Ankaraspor'un ligden diskalifiye edilmesinin ardından bu sezon 2 takım küme düşecek. Yine aynı sebepten dolayı fikstür gereği her takım 1 hafta bay geçiyor. Diyarbakır'ın ardından gelen Kartal, Giresun, Güngeren Bld., Adana, Akhisar Bld. ve Altay arasında da ciddi bir çekişme var diyebiliriz. Zira aynı zirvedeki takımlar gibi bu takımlar arasında da puan farkı çok az, sadece 5. Tabi ligin bitmesine 14 hafta gibi uzun bir zaman var. Puanların birbirine bu kadar yakın olduğu böylesine bir ligde herşeyin biranda değişme ihtimalinin çok yüksek olduğu kesin.

Hiç şüphesiz ligin sürpriz takım TKİ Tavşanlı Linyitspor. Şunda 3. sırada olmasına rağmen lider Orduspor ve ardından gelen Gaziantep Bld. ile aynı puana sahip. 34 puanda zirvedeler. Bu 3 takım oyuncuları yöneticileri ve taraftarlarının bu akşam ki Samsunspor - Kartal mücadelesini heyecanla izleyecekleri ve sonucunu bekleyecekleri kesin.

Bank Asya'da önümüzdeki hafta da hem zirve mücadelesini hem de alt sıralardan kurtulma mücadelesini ilgilendiren çok önemli maçlar var. Bunlardan en önemlileri üst sıralarda Bolu - Samsun ve Ç.Rize - Ordu maçları. Alt sıralarda ise Kartal - Diyarbakır ve Adana - Giresun arasında oynanacak. Dikkatle takip ettiğim T. Linyitspor ise önümüzdeki hafta bay geçecek. Tabi T. Linyitspor için haftayı puansız kapatmak dezavantaj gibi gözükse de ilerleyen haftalarda bu bir avantaj olacaktır düşüncesindeyim.

iyi seyirler..

2 yorum:

  1. hocam bank asyada genel averaj mı, ikili averaj mı uygulanıyor?

    YanıtlaSil
  2. tabi ki öncelikle 2'li averaj değerlendiriliyor. Bu artık sanıyorum bütün dünyada böyle. Bakınız TFF talimatnamesi ne diyor;

    Türkiye Futbol Fedarasyonu’nun internet sitesinde de yer alan Türkiye Profesyonel Lig ve Kupa Müsabakaları Statüsü’ne göre 3’lü puan eşitliği durumunda, aynı puana sahip takımlar arasındaki “sanal” ligdeki puan durumunda üstünlük sağlayan ipi göğüsleyecek.
    “İkili averaj başlıklı Talimatname, eşitlik durumunda uygulanacakları şöyle açıklıyor:
    “Puanların eşitliği halinde Futbol Müsabaka Talimatı’nın 10’ncu maddesinin son paragrafı gereğince, 2004 - 2005 sezonunda ilgili takımlar arasında aşağıda belirtilen esaslar uygulanır:

    a) Öncelikle ilgili takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne,

    b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz).

    c) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel puan tablosundaki gol averajına bakılır. Takımlar arasındaki gol averajı da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

    d) Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

    e) Bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak müsabaka neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır. Buna göre tek müsabaka oynatılacak ve müsabaka sonucunda netice alınmaması halinde, müsabaka 15’er dakikalık iki devre halinde uzatılacaktır. Uzatma süresinde de beraberlik bozulmaz ise kazanan takım seri penaltı atışları sonucunda belirlenir.”

    YanıtlaSil