12 Şubat 2011 Cumartesi

SSL 21. hafta (Pazar-Pazartesi)

Karabük - Kasımpaşa: Karabük, İnönü deplasmanında orta sahayı kalabalık tutarak, ayağa dikine paslarla ve topu Emenike ile buluşturarak Beşiktaş savunmasını çok zorladı. Emenike'nin bencil oyunu dikkat çekiciydi ve özellikle iki pozisyonda takımını belki de golden etti. Bu hafta ile birlikte Karabük için en az Emenike kadar önemli olan Cernat'ın sakatlıktan dönme olasılığı var. Kasımpaşa ise lige havlu atmak üzere. 2. yarıda henüz puan alamadılar. Ligi 1 galibiyet ve 8 puanla bitirmeyeceklerdir herhalde. Bazı haftalarda sürpriz sonuçlar alabileceklerini düşünüyorum. Karabük sanırım daha önce hiçbir maçta bu kadar favori gösterilmemiştir. Bir an önce gol isteği önde oynamaya çok alışık olmayan savunmaya sıkıntı yaşatabilir. Gollü  bir maç bekliyorum.
İddia tahmini: üst. Skor tahmini: 3-2

Eskişehir - Bursa: Bursaspor Konya beraberliğinden sonra GS ve Sivasspor'u yenmeyi başardı fakat özellikle son maçta çok zorlandılar. Bursaspor bir çok maçta oyunda üstülüğü sağlayıp, şampiyon adayı gibi oynamasa da disiplinli ve arzulu oyunu ve duran toplardaki başarısıyla puanları topluyor. Devre arasındaki Miller transferi takımın forvet hattına ciddi anlamda güç kattı. Eskişehirspor geçen hafta rakibini yenebileceğini düşünerek klasik oyun anlayışının dışına çıktı ve üç gol yiyerek soyunma odasına gitti ve ikinci devre maçı çeviremedi. Eskişehirspor defansının ve kalecisinin hava toplarındaki başarısı ve takım halinde savunma anlayışının Bursaspor’a ters gelebileceğini düşünüyorum. Bülent Uygun’un Sivasspor’un başında verdiği gereksiz demeçler, başarısız Buca deneyimi ve usulsüz menajerlikten aldığı cezayla oluşan kötü imajını Eskişehir’de elde edeceği başarıyla değiştirmek istiyor. Çok golün olmayacağı özellikle ilk yarısı dengeli bir maç bekliyorum.
İddia tahmini: İY 0. Skor tahmini: 1-1

Antalya – Manisa: Ligin en fazla berabere kalan ve en az berabere kalan iki ekibin mücadelesinin zevkli geçmesini bekliyorum. Çünkü iki takım da ligin en güçlü ve zengin forvet hatlarına sahipler. İki takımda sahaya genelde 4-3-3 formatında dizilse de Mehmet Özdilek orta sahayı daha defansif oyunculardan kuruyor ve oyununun merkezini Manisaspor kadar ileriye taşımıyor. Tita, Necati, Mehmet Yılmaz üçlüsüne alternatif Ali Zitouni ve Djiehoua Antalyaspor’un hücumcuları olarak dikkat çekiyorlar. Fakat Antalyaspor son üç lig maçından sadece 1 gol ve 2 puan çıkardı. Bu üç maçın Fenerbahçe, kar altında oynanan Sivas ve Trabzon maçları olması yanıltıcı olabilir. Manisaspor’un üç haftadır maçlarında bol gol oluyor. Kahe, Promise, Simpson, Makakula hucum hattına devre arasında Manucho da katıldı. Mehmet Güven, Yiğit İncedemir ve Yiğit Gökoğlan üçlüsü birer bir de iyi oyuncular olsalar da pas yapan ekiplere karşı geniş alan bırakabiliyorlar. Kendi sahasında kolay pes etmeyen Antalya’nın galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum.
İddia tahmini: 2-3 gol. Skor tahmini: 2-1

Ankaragücü – Beşiktaş: Maçın seyircisiz oynanacak olmasının Ankaragücü’nün lehine olduğunu düşünüyorum. Ev sahibi iyi kadrosu olmasına rağmen saha dışı sorunlar onları ligin en istikrarsız takımı yaptı. Geçen hafta Kayseri deplasmanında oldukça iyi oynamalarına ve öne geçmelerine rağmen maçı kaybettiler. Sestak ve Sapara rakip savunma baskısı görmedikleri maçlarda çok etkili olabiliyorlar. Beşiktaş ise iyi kadrosuna rağmen dengeli 11’ler kuramadığı için orta sahayı kalabalık tutan dirençli takımlara karşı kendi oyununu kabul ettiremiyor. Orta saha ile defans bloğu arasında büyük boşluklar veriyor ve boşta kalan ikinci toplar hep rakip orta saha oyuncularında kalıyor. Kadro kalitesiyle Beşiktaş daha ağır basıyor. Bol gol izleyeceğimizi düşünüyorum.
 İddia tahmini: üst. Skor tahmini: 2-3

Fenerbahçe – Kayseri: Fenerbahçe 2.devrede üçte üç yaparak zirveye iyice yaklaştı. Alex’in etkinliği, Mehmet Topuz’un son haftalardaki üstün formu ve takımın kendine güveninin gelmesi galibiyetleri getirdi. Bu hafta Gökhan’ın da takıma dönmesi Fenerbahçe’nin hücum gücünü daha da arttıracak. Niang ve Semih istenen seviyede olmasa da bir şekilde skora katkı yapıyorlar. Fenerbahçe bu yıl Kadıköy’deki maçlara önde basarak ve hızlı oynayarak gollerle başlıyor. Kayserispor da maçın ilk bölümünde takım halinde topun arkasına geçip alan daraltarak karşı alanda boş alan arıyor. Sabırlı bir oyun ve hücum anlayışını benimsiyorlar. Yeni transferleri isim olarak iyi olsalar da henüz takıma tam olarak adapte olabilmiş değiller. Ben Fenerbahçe’nin istekli ve hızlı başlangıcı ile ilk yarıda bulacağı goller ile maçı kazanacağını düşünüyorum.
İddia tahmini: İY 1. Skor tahmini: 2-0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder