24 Şubat 2011 Perşembe

Fenerbahçe Ülker-Olympiakos



Türkiye'nin kulüpler düzeyinde basketbol açısından son 4-5 yılın bence en önemli maçı bu akşam bizim için uğurlu olan, buna karşın Olympiakos koçu İvkoviç ve oyun kurucusu Teodosiç'in Dünya kupasında bizimle oynadıkları inanılmaz yarı final maçında yaşadıklarından dolayı kötü anılarla dolu Sinan Erdem spor salonunda karşılaşacaklar.Bu akşam bir çok açıdan birbirine benzer iki takımın grup liderliği maçı olacak.Grup liderliği aslında Barcelona'ya giden yolu yarılamak anlamına geliyor bu gurpta.İki takımında bu sene en önemli ortak noktası kendi sahalarında ki inanılmaz seyirci desteği.Grup liderliği ev sahibi avantajı demek olduğu için her iki takımda bu avantajı doğal olarak çok istiyor.

Maça gelecek olursak pozisyon pozisyon olarak oyuncular arasında ve koç düzeyinde çok ilginç ve heyecanlı bir karşılaşma olacak.

Aslında oynayacak oyuncular dışında sakatlıklarda benzer durumda. Mirsad'ın oyun tarzı bakımından muadili olan Bourosis'in 1 ay dinlendirileceği açıklandı geçtiğimiz hafta.Eğer bizde geçen hafta yaşadığımız büyük şok gibi (Zalgiris maçında Roko Ukiç'in sakatlığı ) bir sorun olmazsa pozisyonlar şu an için dengeli gibi görünüyor.
En önemli eşleşmelerden biri oyun kurucu pozisyonunda Roko Ukiç ile Milos Teodosiç arasında olacak ve bana göre bu sezon Avrupa'daki en formda ve en yetenekli iki oyun kurucu aynı anda karşı karşıya izleme fırsatı bulacağız.Maçın kaderi açısından Ukiç'in form durumu bana göre daha önemli.Her durumda ve her oyuncumuzla belli bir savunma sertliğinin altına asla düşmeyen takımımızda hücum açısından Ukiç'in ne kadar önemli olduğu geçtiğimiz Zalgiris maçında da açık bir şekilde görüldü.Bu maç her iki oyuncununda çok sevdiği zor maçlardan.Umarım daha başarılı olan Ukiç olur.

İşin tecrübe kısmına gelecek olursak Ömer Onan ile Theo Papaloukas her iki takımın kalbi durumunda.Bu maçın Papaloukas açısından ayrı bir önemi var.Bu akşam Fenerbahçe Ülker karşısına çıkınca Euroleague'de 210. maçına çıkacak ve bu kategori'de en fazla maç oynayan oyuncu ünvanını kazanaçak.Bunun yanında Papaloukas asist ve top çalma kategorilerinde de lider durumda.Bu istatistiklere karşın ilginç bir dipnot olarak sadece 12 maçta ilk beş başlamış.Burada akıllara koçların çok sık kullandığı maça kimin başladığı değil, kimin bitirdiği önemlidir lafı geliyor ve Papaloukas bunun doğruluğunun kanıtı olarak bu akşam karşımıza çıkacak.Bu sene yaklaşık 20 dakika süre alıyor ve ortalamalarını her zaman ki gibi belirli bir standardın üstünde.Bizim cephemizde ise çok formda bir Ömer Onan var.Takımının ihtiyacı olduğu her zaman gibi geçen haftada 23 sayıyla Euroleague'in en skorer oyuncusu oldu.Basketbolunun en olgun döneminde olan Ömer Onan'a bu akşamda çok iş düşecek.

Gecenin bence takımları için diğer kilit oyuncuları Emir Preldziç ve Vasilis Spanoulis. Son haftalarda Euroleague forumlarının en çok konuşulan ismi oynadığı inaılmaz Türkiye kupası finali ve Top 16 turunda her maç istatistiklerini geliştirerek devam eden Emir Preldziç bu maçın en kilit oyuncularından biri olacak.Diğer tarafta ise kariyer olarak bütün basketbolseverlerin saygısını kazanan Kaan Kural'ın deyimiyle yürüyerek turnike atan ve durdurulması en zor ön ssaha isimlerinden birisi. Bu sene ki Euroleague maçlarında en fazla top kaybını bize karşı yaptı ve bunu tekrar sağlayabilirsek bu akşam büyük avantaj sağlarız.

Kısaca pota altında ki en önemli olacak eşleşmeye bakacak olursak Oğuz Savaş'ı bu akşam Rasho Nesterovic karşısında zor bir görev bekliyor.Avrupa'ya döndüğünden bu yana form grafiği sürekli tırmanışta olan Nesterovic'a bu akşam Bourosis'in yokluğunda daha çok iş düşecek.Bizim için olabilecek en güzel senaryo Nesterovic'in erken foul problemine girmesi olacaktır.

Kısaca hafta sonu yaşanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçı gibi gidiş gelişlerin olacağı ve kazananı küçük nüansların ve tecrübeli Ivkoviç ile karizmatik Spahija'nın vereceği kararlar etkili olacak ve umarım yazının başında bahsettiğim Dünya Kupası yarı finalinden sonra yaşadığımız sevince benzer bir sevincin bu akşam tekrarlanması.

Son bir not olarak takımımızın böyle bir durumda, Olympiakos ile karşılaştırılabilen ve çoğu otoriteye göre çok az bir farkla da olsa favori gösterilebilecek bir duruma gelmesinde emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor.

Umarım güzel ve umut dolu bir gün olur yarın bizim için.Şu ana kadar oynadığımız basketbol ve seyircilerimizle bunu sonuna kadar hakettik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder