26 Şubat 2011 Cumartesi

SSL 23.hafta maçları

*Perşembe gece yazılan Cuma-Cumartesi maçlarına Pazar ve Pazartesi maçları eklendi.

Buca-Bursa (Cuma 20:00): Bucaspor geçen hafta çok önemli eksiklerine rağmen Galatasaray karşısında bence iyi bir oyun ortaya koydu. Geçen hafta cezalı olan takımın en önemli oyuncusu Leko bu maçla birlikte dönüyor. Fakat Orhan Ak ve Musa Aydın sakatlıkları sebebiyle oynamayabilirler. Ayrıca orta sahanın sürekli oynayan oyuncularından Ragıp Başdağ da cezalı durumda. Eksik oyunculardan sıkıntılı Samet Aybaba 4-3-3 dizilişine yakın bir taktikle Beto’nun arkasında kanatlarda Erkan Taşkıran ve Mendy’i kullanıyor. Bursaspor’un ise 2.yarıda aldığı galibiyetlere rağmen iyi oynamadığını hemen herkes söylüyordu. Ben Bursaspor’un hücum hattı dışında kadrosunun çok kaliteli oyunculardan oluştuğunu düşünmüyorum. Özellikle ölü toplardan gelen hava toplarına önlem alındığında Busa’nın işi çok zorlaşıyor. Ertuğrul Sağlam’ın kadro yapısıyla özellikle orta sahayla çok oynadığını düşünüyorum. Hemen hemen her maç farklı isimler 11’de yer alıyor. Vederson, Sercan ve Altidore sakatlıkları dolayısıyla bu hafta oynamayacaklar. Geçen yıl ve I. Devre sürekli oynattığı hücum hattı oyuncularını Ozan İpek hariç değiştirmiş durumda. Geçen hafta Altidore’u Volkan’ın ters kanadında oynattı fakat Altidore hiç etkili olamadı. Cezası biten Ozan İpek bu hafta solda oynayacak. Bursaspor, geçen hafta karşısında kadro olarak çok iyi ve organize bir takım bulunca sürklase oldular. Yüksek toptan gol arama taktiğinin de Eskişehir’de işe yaramayabileceğini öngörmüştük. Ama uzun bir takım olmayan Buca için yüksek toplar sıkıntı yaratabilir. Olası bir puan kaybı Bursa’yı yarıştan tamamen koparır diye düşünüyorum. O yüzden çok stresli ve gergin olacaklardır. Bucaspor için tek avantajın elindeki kısıtlı imkanları bence iyi kullanan Samet hoca olduğunu düşünüyorum. Bursa’nın, çok kritik olan bu maçta zorlanacağını ama çok eksiği olan rakibini mağlup edeceğini düşünüyorum.
Tahmin:2

Ankaragücü-Gençlerbirliği (Cumartesi 14:00): Kadro olarak kıyaslandığında Ankaragücü’nün çok üstün olduğunu düşünüyorum. Fakat Ümit Özat ve taraftarlar arası gerginlik bu maça damga vurabilir. Taraftar gurupları hafta içinde Ümit Özat’ı protesto edeceklerini açıkladılar. Bu maçta taktikler, sahaya dizilişlerden ziyade Ankaragüçlü oyuncuların tepkisi belirleyici olacaktır çünkü bu maç Ümit Özat’ın son maçı olacak ve hocalarını galibiyetle yollamak isteyebilirler. Gençlerbirliği bence 2. yarının en şanslı takımı. Çok kötü oynadığı 2 maçtan çıkardığı 6 puanla nispeten rahat durumda. Gençlerin şansı yine devam ediyor ki form olarak çok kötü bir durumdayken oynayacağı deplasman maçı seyircisiyle hocası kavgalı bir başka Ankara takımı. Normal şartlarda Sestak, Sapara, Fatih Tekke’li kadrosuyla Ankaragücü’nün kazanmasını beklediğim maçta protestocu seyirci faktörünü göz önüne alarak en az 3 gol olur öngörüsünde bulunuyorum.
Tahmin:üst

Büyükşehir Belediye-Galatasaray (Cumartesi 16:00): Diğer büyük takımlara ters gelen Belediye’nin çok formda olduğu dönemlerde dahi Galatasaray’a karşı hiç galibiyeti bulunmuyor. Galatasaray’ın kadro kalitesi göz önüne alındığında puan sıralamasındaki yerinin normal olduğunu düşünüyorum. Belediye’nin kadro yapısı Galatasaray’ın dağınık orta saha ve savunmasına ters gelebilecek nitelikte. Hızlı ve dikine gidebilen hücum oyuncuları İbrahim Akın, Ali Güzeldal ve İskender Alın, Servet, Cana, Serkan, Çağdaş veya Hakan Balta’dan oluşacak savunma hattına problem yaşatabilirler. Belediye takımı hücum oyuncularının da yardımıyla orta sahayı iyi kapatıp çok hızlı hücumlarla gol arayan bir anlayışa sahip. Bu yüzden Galatasaray’a ters gelebilecek bir yapıdalar. Galatasaray’da Kazım, Stancu ve Baros’tan oluşan üçlü hücum hattı orta sahadan yeterli desteği alamadığı için çok üretken olamıyor. Neill orta sahada kullanıldığı için bu maçta cezalı olmasının Galatasaray’ın lehine olduğunu düşünüyorum. Sarı-kırmızılı ekip şuana kadar TT Arena dışındaki maçlarda çok silik bir görüntü ortaya koydu ve bu durum Olimpiyat stadında da tekrarlanabilir. Galibiyet durumunda sıralamada rakibinin üstüne çıkıyor olması Belediye için bir motivasyon unsuru olabilir. Ben bu maçta Abdullah Avcı ve öğrencilerinin en az bir puan alacağını düşünüyorum.
Tahmin:10
Gaziantep-Eskişehir (Cumartesi 17:00): Gaziantep geçen haftaki futbolu ve aldığı sonuç ile haftanın en çok konuşulan takımı oldu. Tolunay Kafkas, Cenk’in arkasında oynattığı Popov, Wagner ve Sosa ile çok etkili bir hücum hattı yarattı. 2.yarının en başarılı ekiplerinden birisi olmaya adaylar. Önce Kayseri sonra Bursa’yı yakalamaya ve ama asıl hedef olarak da kupayı almaya çalışacaklar. Eskişehir geçen hafta son dakika frikik golüyle Sivas’ı mağlup etse de son haftalarda form düşüklüğü gösteriyorlar. Orta sahada geçen hafta sakatlanan Tello ve Bülent Ertuğrul’un yokluğunu arayabilirler. Cezalı Batuhan’ı ise eksik olarak görmüyorum. Eskişehir’in hava toplarında başarılı ama nispeten ağır oyunculardan oluşan savunmasının Gaziantep hücum oyuncuları karşısında zorlanacağını düşünüyorum. Kadro kaliteleri ve son form durumları yanında ev sahibi olma avantajıyla Gaziantep’i net favori olarak görüyorum.
Tahmin:1

Fenerbahçe-Kasımpaşa (Cumartesi 19:00): Yarıştan koptuğu düşünülen ama ikinci yarıda 5’te 5 yaparak birden iddialı duruma gelen Fenerbahçe Kadıköy’deki maçlarda sonuca erken gitmesiyle dikkat çekiyor. Düştü denilen Kasımpaşa son iki haftadaki galibiyetleriyle 14 puana geldi ve ligde kalma çizgisiyle arasında 4 puan kaldı.  Kasımpaşa’nın kısıtlı kadrosu yanında formda Sarmov ve Ersen Martin’in yokluğu onları formda rakipleri karşısında zorlayacaktır. Fenerbahçe’nin kağıt üstünde Bekir haricinde eksiği yok fakat, Emre, Gökhan ve Dia gibi sakatlık problemi bulunan bazı oyuncular dinlendirilebilir. Fenerbahçe’nin bu maçta tek handikabı zor maçların kazanılmasının ardından kağıt üstünde kolay görünen maça odaklanamamak olabilir. Hızlı başlayarak Alex’in önderliğinde erken gol bulmak isteyeceklerdir. Geçen haftaki Beşiktaş maçında eski gücüne kavuştuğunu gördüğümüz Niang bu maçta etkili olabilir. Kasımpaşa ayağa pas yaparak olumlu futbol oynamak isteyen bir ekip dolayısıyla orta sahada savunma anlamında güçlü rakibine karşı bir direnç göstermeleri çok kolay görünmüyor. Ben Fenerbahçe’nin kazanarak yoluna devam edeceğini düşünüyorum.
Tahmin:1


Karabük-Konya (Pazar 14:00): Karabük iki hafta önce net favori olarak çıktığı maçta kötü oynayarak Kasımpaşa’ya kendi sahasında mağlup oldu. Geçen hafta ise Ankara deplasmanından bence sürpriz olmayan bir galibiyet aldı. Emenike, Angelov, M. Hanifi, Kerim Zengin ve Tozo sakatlıkları sebebiyle oynayamayacak isimler. Hücum gücü olarak sorumluluk İlhan Parlak’ın omuzlarında. Bülent Kocabey ve Hocine Ragued orta sahadan destek vermesi beklenen isimler. Orta sahada Birol Hikmet Hakan Söyler ve Hakan Özmert istikrarlı şekilde forma buluyorlar. Ben hücum anlamında sıkıntı yaşayabileceklerini düşünüyorum. Yılmaz Vural’lı Konyaspor geçen hafta kazanmalarını beklediğim maçtan 1 puanla ayrıldılar. Konyaspor son 7 haftada sadece 2 beraberlik alabilmiş ve 3-2 yenildikleri Buca maçı dışındaki 6 maçta da gol atamamışlar. Bu hafta son 2 gollerini atan oyuncuları Robak cezalı ve yerine muhtemelen Tazemeta oynayacaktır. Konya’nın en dikkat çeken oyuncusu Grajciar ve Montano ona daha geriden destek vermeye çalışacaklar. Karabük’ün hücum gücünün eksiklerinden dolayı düşmesi, Konya’nın gol yollarında etkisiz görüntüsü kısır maç beklentisini ortaya çıkarıyor. Karabük’ün rahat durumu maçı her sonuca açık hale getirdiği için 3’ten az gol olacağı öngörüsü daha mantıklı olabilir.
Tahmin:Alt

Sivas-Manisa (Pazar 17:00): Sivas 2. yarıda oynadığı 5 maçta da kötü oynamamasına rağmen sadece 1 puan alabildi ve düşme potasına girdi. Manisa ise ligin renkli takımlarından ve sadece 1 beraberlikleri var. 6 haftadır bir hafta kazanıp bir hafta ersi hafta mağlup olmuşlar. Hikmet Karaman 3 forvet oyuncusuyla birlikte Murat Erdoğan, bazen de Yiğit Gökoğlan gibi hücumu seven orta saha oyuncularını birlikte oynatınca bol gollü maçlar oynuyorlar. Kağıt üzerinde Manisa’nın çok daha iyi bir kadrosunun olduğunu düşünüyorum. Fakat Sivas’ın da kazanmaktan başka şansı yok. Rıza Çalımbay Hayrettin’i stoperde oynatma ısrarından vazgeçti, Kamanan’a da daha fazla dakika verirse takımın hücum gücü için iyi olacaktır. Kanatlarda kullandıkları ve etkili driplingleri olan Kamil Grosicki ve Erman Kılıç bu maçta daha fazla boş alan bulabilirler. Sivasspor savunmada Manisa’nın etkili hücum silahlarını durdurursa haftalardır beklediği 3 puanı alabilir.
Tahmin:1

Trabzon-Kayseri (Pazar 19:00): Şota Arvaledze eski hocasına karşı 2. maçına çıkacak. İlk yarıdaki maç golsüz sona ermişti. Bu sezon Trabzon’un dış saha performansı iç saha performansından daha iyi. İçerde kapanan takımları açmakta hep zorlandılar. Kayseri’nin kadro yapısının Trabzon’u  zorlayacak nitelikte olduğunu düşünüyorum. Boş alanı seven Trabzon’un hücum oyuncularının bu maçta istedikleri alanları bulamayabileceklerini tahmin ediyorum. Trabzon’da Umut’un alternatifsiz olması formsuz olduğu şu haftalarda hücumda Burak ve Jaja’yı daha fazla sorumluluk almaya itiyor. Trabzon kadrosu için önemli oyuncular olan Engin Baytar ve Egemen Korkmaz’ın sakatlıkları devam ediyor. Trabzon’lu oyuncular Fenerbahçe’nin olası galibiyetiyle liderlik stresine de girebilirler. Kayseri devre arasında Ziani, Amrabat gibi iyi oyuncular almasına rağmen henüz bu oyuncuların yeterince uyum sağlayamaması sebebiyle çok iyi bir görüntü çizmiyor. Yine de Selim Teber, Santana, Moritz gibi orta saha oyuncuları Zaleyeta, Kujovic gibi forvet oyuncularıyla çok iyi bir kadroya sahip. Ben maçın az gollü ve Trabzon’un kazansa bile çok zorlanacağını düşünüyorum.
Tahmin:Alt

Antalya-Beşiktaş (Pazartesi 20:00): Antalyaspor 2.yarıdaki 5 maçta sadece 2 puan alabildi ve iki haftadır mağlup oluyor. Beşiktaş ise 17’de 17 parolasıyla başladığı 2. devreye hızlı bir giriş yaptıktan sonra 4 haftadır kazanamıyor. Perşembe akşamı Avrupa Ligi’nde 4 gollü bir yenilgi daha alarak son 1 hafta içinde kalelerinde 12 gol gördüler ve moral-motivasyon açısından iyice düştüler. Antalyaspor’da Ali Turan ve Sadat Ağçay cezalı oyuncular. Bu iki oyuncunun yokluğu savunma gücünü azaltabilir. Fakat iyi haber Tita’nın bu hafta oynayacak olması. Ali Zitouni, Necati Ateş ve Tita’dan oluşacak üçlü hücum hattının dağınık Beşiktaş savunmasına karşı  çok etkili olabileceğini düşünüyorum. Beşiktaş kazanarak kötü gidişe son vermek isteyecek fakat karşılarında puan için savaşan birtakım bulacaktır. Çok eleştirilen Schuster, Kiev mağlubiyetinden sonra oyuncularını suçlar bir tavırdaydı. Bu maçta daha dengeli değişik bir kadro sürerek, taktik anlayışta değişikliğe gidebilir. Aksi takdirde mağlubiyetin yine kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Antalya’nın Beşiktaş’ın bu sıkıntılı ve yorgun halinden yararlanarak en az bir puan alacağını düşünüyorum.
Tahmin:10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder