21 Şubat 2011 Pazartesi

Gümüşbıçak ve Cüneyt Çakır'ın Forması

"Cüneyt Çakır forması yarın tüm Fenerium formalarında satışa çıkıyor" en çok tekrarlanan twitter girdilerinden birisi olmuş dün akşam. Bu ilginç düşünceye az sonra değineceğim. Benim Cüneyt Çakır ile ilgili tereddütlerim vardı maçtan önce. Aslında çok haksız da olmadığımı gördüm ama ben bu konuya pek  girmeyeceğim.



Maçtan yaklaşık üç saat önce Lig TV izlemeye başladım. Fenerbahçe kadrosunun netleşmesini bekliyordum fakat Şansal Büyüka yaklaşık her 10 dakikada bir "Beşiktaş'ın çarşı gurubu dünyaca ünlü ve takımına en çok destek olan, desibel rekorları kırmış, herkesin takdir ettiği mükemmel bir taraftar kitlesi" gibi cümleler kurdu. Maçın başlamasına az bir zaman kala da "bakalım bugün kaç desibel olacak" diyerek noktayı koydu.


Yaptıkları yanlı yayınların dozunu iyice artırmaya başladılar. Peki bu kadar övülen taraftar gurubu bu kadar övgüyü gerçekten hakediyor mu? Sadece 3 gün önceye dönelim. Kiev maçında en büyük coşkuyu anlamsız bir kırmızı kart sonucu dışarı çıkan Quıresma'ya gösterdiler. Bugün ise Ferarrari'yi çıkarken küçük de olsa bir gurup alkışladı. Devamında mağlubiyetin sorumlusu olarak gördükleri Cüneyt Çakır'a küfürler, hakaretler...Büyüka'nın bu kadar övdüğü bu küfürbaz gurup için takımdan ayrılan Çağdaş Atan oynadığı bir maçtan sonra "taraftar bizi olumsuz etkiliyor" demişti.


Bugünkü maçı ise daha önce bir programda Beşiktaşlı olduğunu açıklayan (Beşiktaşlı olmasına itirazımız yok) ve bu taraflılığını maçta bariz şekilde belli eden Melih Gümüşbıçak anlattı. Ben son dönemde bu kadar yanlı anlatılan bir maç izlemememiştim. Bir ara AEK-Beşiktaş maçı izlediğimi düşündüm. Örneğin; Ferrari'nin Lugano'yu bir güreşçi gibi indirdiği pozisyon için " Lugano, Ferrari tarafından itildiğini iddia ediyor" diyebildi. Fenerbahçe'nin 3. golünden sonra ise uzun süre sesi duyulmadı. Kendini toparladığında neyse ki maçın sonu gelmişti.

Türkiye'de Fenerbahçe taraftarları hariç futbolla ilgilenenler Fenerbahçe'nin hakemlerle şampiyon olacağı, federasyonun Aziz Yıldırım'ın güdümünde olduğu safsatalarına kendilerini inandırmışlar. Yukarıdaki twitter girdisinin bu kadar çok tutulması bunu gösteriyor sanırım. Hepiniz bütün gece hakemin Beşiktaş'ı nasıl katlettiğini(!) okumuşsunuzdur. Peki durum böylemiydi gerçekten.

Cüneyt Çakır maçın 3. dakikasında Ekrem'in arkadan yaptığı net sarı kartlık faulünde oyuncuyu uyarmayı tercih etti. Aynısını Selçuk'a da yaptı ama onun faulü arkadan değildi. Daha sonra Ekrem'e haklı bir sarı kart. Hemen 5 dakika sonra Ekrem'in bir sarı kartlık faulü ama yine uyarı. Orada Ekrem atılsa ki bence atılmalıydı hakeme kimse bir şey diyemezdi. Sarı kartı olan, büyük yıldız Quresma'nın (bu sezon bir golü var) hakemi kandırmak için kendini yere bırakması da kartla cezalandırılabilirdi. Lugano'nun düşürülmesi tartışmasız penaltıydı. O malum pozisyon da küfürbaz gurubun ve diğer Beşiktaşlıların kızması gereken kişi hakem değil Ferarari olmalıydı. Ben bu maçta Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçe lehine yaptığı bir hatayı göremedim.

Hakem diye ağlaşan Beşiktaşlı arkadaşlarımı da anlayabiliyorum. O kadar yıldız alacaksın, bu sayede Demirören için ettiğin her türlü hakareti unutup, yiyeceksin sonra en fazla önem verdiğin maçta takımın yıldızı 38 yaşına gelmiş eski bir Fenerbahçeli olacak. Müthiş atmosferiyle övündüğün stat maçın sonunda "oley oley" sesleriyle, "inleyen nağmeler"le çınlayacak, büyük yıldız dediğin, taptığın Quresma sezonda sadece 1 gol atabilmişken,  rakibinin kaptanı bir maçta sana 3 gol atacak. Bunlar kolay sindirilecek şeyler değil tabi ki. Ayrıca, bir dönem Demirören'i devirmek için imza toplayan yeni yönetici Sinan Vardar bir programa katılıp "biz şerefli ikinciliklerin kulübüyüz, hakem konusunda en son bağıran biz olduğumuz için bu hatalar başımıza geliyor" açıklamasını yaparken puan durumundaki sıralarından haberi yoktu sanırım. Kendisini bu açıklama için tebrik etmek gerekir.

İnönü deplasmanında maç boyu verdikleri destekle takımımızı yalnız bırakmayan  ve maçın sonundaki şovuyla tv başında bizi gururlandıran, 33 yaşımda ilk kez Beşiktaş'a bir maçta 4 gol birden attığımızı görebilmeme katkısı olan herkese TEŞEKKÜRLER...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder