18 Şubat 2011 Cuma

SSL 22.hafta tahminleri




Eskişehir-Sivas (Cuma 20:00): Rıza Çalımbay ve Bülent Uygun eski takımlarına karşı mücadele edecekler. Eskişehir, düzeni dışına çıktığı Galatasaray maçını dışarıda tutarsak formda bir takım havasında. Batuhan ve Burhan cezalı. Batuhan’ın yerine oynayacak olan Ümit Karan’ın daha etkili olacağını düşünüyorum Ümit Karan, kendisini kadro dışı bırakan eski hocasına karşı bu maça farklı hazırlanıyor. Mutlaka arkadaşlarına da bu konuda telkinlerde bulunuyordur. 5.sırayla puan farkları sadece 5. Sivasspor ise dirençli oyununa rağmen 2. yarıda  karlı zeminde oynanan Antalya maçındaki beraberlikten başka puan alamadı. Geçen hafta Kamanan’ın daha fazla kullanılması gerektiğini belirtmiştim çok haksız çıkmadım. Çalımbay sol bek Hayrettin’i de muhtemelen hızından yararlanmak için ısrarla stoperde kullanıyor fakat bence doğru yapmıyor. Klasikleşen “basit goller yiyoruz” açıklaması yerine alternatifler bulmalı yoksa takımı küme düşecek. Mehmet Yıldız'ın da formsuz hali dikkat çekici. İlk yarıdaki ve geçen yıl burada oynanan maç aynı skorla 1-1 sona erdi. Sivas’ın bu sezon dış sahada sadece 3 beraberliği var ve galibiyeti yok. Ben bu maçı daha formda olan ve maça konsantre olmakta zorlanmayacak Eskişehirspor’un kazanacağını düşünüyorum.
Tahmin:1

Kasımpaşa-Ankaragücü (Cumartesi 14:00): Kasımpaşa bu sezonki 2.galibiyetini geçen hafta iyi bir oyun sonunda Karabük deplasmanında aldı ve ligde kalma adına biraz umutlandı. Karabük maçında Sarmov ve Hüseyin ile orta sahada çok başarılı oldular. Ankaragücü ise çok istikrarsız bir görüntü çiziyor. Geçen haftaki Beşiktaş galibiyetinden önceki son galibiyeti Fenerbahçe’ye karşı. Forvette geçen hafta çok etkili olamasa da Sestak hemen arkasında Sapara ve defansın önünde Adem çok iyi durumdaki oyuncular. Kanatlardan da Gabric ve Serdar Özkan veya Özgür Çek ile de tehlikeli olabiliyorlar. İlk yarıdaki maçı 3-0 Ankaragücü, geçen yıl İstanbul’daki maçı 2-0 Kasımpaşa kazanmış. Kasımpaşa maça çok asılacaktır. Ankaragücü yine konsantrasyon sorunu yaşayabilir. Ben gollü bir maç bekliyorum.
Tahmin: üst

Bursaspor-Gaziantep (Cumartesi 16:00): Haftanın çekişmeli ve zevkli maçlarından birisi olacak. Bursa’da Ertuğrul Sağlam hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle tribünde olacak. Bir önceki hafta hem el hem ofsayttan attıkları gol ile kazandıkları maça, özellikle geçen yıl tartışmalı penaltılara sessiz kalan Ertuğrul Sağlam ve Bursa camiası bence penaltı olan bir pozisyonda haksızca isyan ettiler. Hafta içinde hakemlerin sıkça konuşulduğu programa katılınca da sakladığı gerçek yüzünü göstermiş oldu. Bursa’da Insua şu ana kadar istenileni verebilmiş değil. Insua ve cezalı Ozan hariç geçen haftaki kadrosunu koruyacağını düşünüyorum. Ozan’ın oynadığı bölgede Volkan Şen, Insua’nın yerine de Batalla görev alabilir. Bursa bu tür maçlarda özellikle kendi sahasında mağlup olmuyorve Gaziantep’e karşı son üç maçı da kazanmışlar. Gaziantep kadro kalitesiyle her takıma kafa tutabilecek seviyede bir takım. Emre Güngör’ün sakatlığında Dany’nin yanında tecrübeli Yalçın oynayacaktır. Brezilyalı Wagner orta sahada kalitesini göstermeye başladı. Sosa ve Popov Bursa defansına ters gelebilecek tarzda hareketli forvetler. Tolunay Kafkas onları Cenk’in arkasında kanatlarda düşünüyor. Sosa Cenk’in yanına daha fazla girebilirse gol bulabilir. Ama Tolunay hoca Bursa deplasmanın da geçen haftalardaki kadar çok hücumu düşünmeyebilir. Ben Gaziantep’in Bursa deplasmanından az gollü maçta puan olabileceğini düşünüyorum.
Tahmin:alt

Gençlerbirliği-Karabük (Cumartesi 17:00): Gençlerbirliği son 3 haftada 7 puan toplayarak 2. yarının oynadığı futbolla orantılandığında tartışmasız en karlı takımı oldu. 1-0’lık skorlarla kazanılan Buca ve İstanbul BB maçlarında hiç de galibiyeti hak edecek futbol oynamadılar. Gençlerin hücum silahları Ermin Zec, onun gerisinde kanatlarda kullandıkları Oktay Delibalta (ki bu hafta cezalı yerine Hurşut oynayacaktır) ve Serkan Çalık. Harbuzi geçen yıldan çok aşağıda bir çizgide. Karabük Emenike’siz oynamaya alışmak zorunda. Geçen haftaki kayıplarının sebebinin Emenike olduğunu düşünmüyorum. Karabük maçı oynamadan kazandığını düşündü ve son çırpınışlarını yapan Kasımpaşa’ya yenildi. Bu hafta Emenike ile birlikte Kerim Zengin de olmayacak. Karabük 5 haftadır kazanamıyor. Ben yine de her sonuca açık az gollü bir maç bekliyorum.
Tahmin: alt

Galatasaray-Buca (Cumartesi 19:00): Galatasaray bence Hagi’nin yanlış tercihleriyle zaten zayıf olan kadrosunu da iyi kullanamamış oluyor. Bence elindeki en iyi stoperini orta sahada kullanıp Sabri’den de oyun kurucu yaratmaya çalışıyor. Bu arayışlarına devam ettiği sürece mağlubiyetler devam edecektir. Bucaspor geçen hafta ilk yarıdaki iyi oyununun sonucu aldığı 3 puan ile moral buldu. Buca’nın en önemli oyuncusu Leko ve defansın dinamik oyuncusu Koray geçen hafta 20’lerde gördüğü saçma kırmızı kart ile cezalı durumda. Son haftalardaki en önemli hücum silahı Musa da büyük ihtimalle sakatlığından dolayı oynamayacak. Samet  Aybaba zaten kadro sıkıntısı içindeyken en önemli oyuncularının bu maçta oynayamayacak olmasının sıkıntısını çekecektir. Hafta içersinde genç oyunculara görev vereceğini belirtti. Zaten kadro yapısı itibarıyla büyük takımlara direnç gösterebilen bir takım değiller. Ben TT Arena’da daha iyi oynayan Galatasaray’ın Kewell, Stancu ve forma giymesi beklenen Baros’lu hucüm hattıyla çok eksiği olan Buca’yı en az 2 farklı mağlup edeceğini düşünüyorum.
Tahmin:1h

Kayseri-Antalya (Pazar 14:00): Kayserispor’da oyunu geriden kurma görevini bundan önceki maçlarda başarıyla yapan sözleşmesindeki bir madde gereği 3 milyon avro karşılığında Rusya’nın Kuban takımına transfer oldu. 21 lig maçının tamamında 90dakika oynayan bir oyuncuyu kaybetmek bence Kayserispor için büyük kayıp. Kayserispor devre arasında Amrabat ve Ziani gibi dikkat çeken transferlere imza atmasına rağmen 2.yarıda puan olarak değil ama oyun olarak çok da göz doldurmuyor. Santana, Selim ve Ziani ile oluşturdukları güçlü orta saha, Amrabat, Zaleyeta, Kujovic gibi etkili hücum oyuncularına rağmen kazandıkları maçlarda dahi hep zorlandılar. Antalyaspor ise ilk yarıda bence başarılı bir performans gösterse de 2. yarı işler hiç de iyi gitmedi ve 4 maçta sadece 2 toplayabildiler. Geçen hafta benim kazanmalarını beklediğim maçta öne geçmelerine rağmen farklı mağlup oldular. Bu iki takım arasında ilk yarıda oynanan maçı Antalyaspor kazanmış ve ilginçtir bundan önceki 3 maçı da. Ben ilk yarının formda oyuncusu Tita’nın bu maçta etkili olabileceğini düşünüyorum. Cezalı Necati'nin yerinde muhtemelen güçlü forvet Djehoua oynar. Antalya’ya bir kez daha güvenip puan alacakları tahmininde bulunuyorum.
Tahmin:02 (ç)

Konya-İstanbul BB (Pazar 17:00): Konyaspor geçen hafta Buca’ya karşı çok kritik bir yenilgi alarak Ziya Doğan ile yolları ayırdı. Takımı bu maça Yılmaz Vural hazırladı. Bugüne kadar özellikle Türkiye liglerinde hoca değişiminin ilk haftalara hep olumlu yansıdığını gördük. Bu isim bir de Yılmaz Vural olunca bu tez daha da güçleniyor. Belediye geçen hafta favori gösterdiğim maçta Gençlere son dakika golüyle kaybetti. Bence Konya’dan çok daha iyi bir kadrosu var. Fakat bütün maçlara eşit önemi gösteremiyorlar. Aralarında oynanan son üç maçı Belediye kazanmış. Teknik olarak da Belediye’nin kazanması beklenebilir fakat ben şartlardan dolayı Konya’nın kazanıp 2. yarıdaki ilk galibiyetini alacağını düşünüyorum.
Tahmin:1

Beşiktaş-Fenerbahçe (Pazar 19:00): Haftalardır kazanamayan, dün akşam da D. Kiev’e farklı mağlup olan, hafta başı İbrahimler olayını yaşayan Beşiktaş çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Fenerbahçe maçını çıkış olarak görüp maça arzulu başlayacaklardır. Schuster o kadar çok hücumcuyu bir arada oynatıyor ki, arkada çok boşluklar veriyor. Ayrıca oyunun iki yönünü en iyi oynayan oyuncusu Ernst’de yabancı sayısını takılıp yedek kalmaya başlayınca eski güçlü ve istekli görüntüsünden uzaklaştı. Fenerbahçe 2. yarı kayıpsız devam ediyor. Maçın başında Beşiktaş’ın istekli  ve saldırgan halini ayağa pasla geçiştirebilirse maçın devamında savunmanın arkasında mutlaka boşluklar bulacaktır. Dia’nın oynaması şüpheli gibi gözüküyor ve bu Fenerbahçe için önemli bir eksik olur çünkü bu işi en iyi yapacaklardan birisi bence Dia. Ben Aykut Kocaman’ın Emre iyileşse dahi Dia oynayabilecek düzeye geldiği takdirde geçen haftaki kadroyu bozmayarak Fenerbahçe’nin kazanacağını düşünüyorum. Ayrıca sert ve gergin maçlarda kartlarını kullanmaktan çekinmeyen hakemin de belirleyici olabileceği kanısındayım.
Tahmin:2

Manisa-Trabzon (Pazartesi 20:00): Manisa 2.yarıda Fenerbahçe maçı dışındaki maçlarını çok gol atarak ve iyi oyunla kazandı. Hikmet Karaman elindeki alternatifli ve kaliteli hücum oyuncularını iyi kullanıyor. 4-3-3 taktiğini her maçta korkmadan uygulamaya çalışıyorlar. Orta sahada Yiğit İncedemir, Mehmet Güven, Yiğit Gökoğlan veya Murat Erdoğan’lı 3’lü orta saha birbirlerini tamamlıyorlar. Bu maçta Mehmet Güven'in forma giyemeyecek olması handikap olabilir.Trabzonspor girdiği sıkıntılı süreci Sivas deplasmanında aldıkları zor galibiyetle aşmış görünüyorlar. Fakat bu haftaki deplasman da çok kolay olmayacak. Trabzon gol bulsa da savunmadaki sıkıntılar dolayısıyla son haftalarda mutlaka gol yiyor. Burak geçen hafta çok etkili oyunuyla silik görüntüsünden kurtuldu ama Umut, Colman ve Selçuk 2. yarıda istenen seviyeye gelemediler. Yatara ve Alanzinho da sonradan dahil oldukları oyunlarda takıma istenen katkıyı henüz yapamıyorlar. Böyle olunca  özellikle Jaja’dan beklenti yüksek. Şenol Güneş Ceyhun ve Brozek gibi alternatiflere yönelebilir. İlk yarıdaki maçı deplasmanda 3-1 Manisa kazanmıştı ama kupa maçını da aynı skorla Trabzon kazandı. Ben her iki takımın da kazanabileceği bol gollü bir maç bekliyorum.
Tahmin:üst

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder