11 Şubat 2011 Cuma

SSL 21. hafta maç tahminleri (Cumartesi)

Bucaspor – Konyaspor: Gittikleri takımlarda etkilerini hissettiren iki eski takım arkadaşı alt tarafın en kritik maçlarından birinde karşılaşacaklar. Bucaspor 2.yarının ilk 3 maçında 4-2-3-1 dizilişiyle oynadı. Beşiktaş’a farklı mağlup olduktan sonra Kasımpaşa’yı rahat yendiler ve son hafta kazanabilecekleri maçta Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup oldular. Bucaspor, ara transfer döneminde hücum hattının tamamını değiştirdi. İlk üç maçta en uçta Beto oynarken ligin tecrübeli golcüsü Cenk İşler hep sonradan dahil oldu. Musa Aydın, Mendi ve Beto ile gol arayacaklar. Konyaspor, ligin 2. yarısında henüz gol atamazken kalesinde 3 gol gördü. Ziya Doğan orta sahada kalabalık ve baskılı oyun düzenini tercih ediyor. Orta sahayı Antalya’dan alınan Ertuğrul, GS’den gelen Musa Çağıran ve Mehmet Sedef  üzerine kurmuş gibi gözüküyor. İleri uçta değiştirmeden  oynattığı tek oyuncu yeni transfer Rabak. Tazemeta ve Mehmet Batdal diğer alternatifler. Sert ve az gollü geçeceğini düşündüğüm maçtan beraberlik bekliyorum. 
İddia tahmini: ilk yarı 0. Skor tahmini: 1-1.

Sivasspor – Trabzonspor: Her iki takım içinde çok önemli bir maç. Sivasspor ilk 3 maçta dirençli oyununa rağmen fazla savunma düşündüğü için hak ettiği puanları alamadı. Rıza Çalımbay, Bursa ve GS maçlarında MehmetYıldız’ı alışılmıştan farklı olarak Eneramo’nun biraz arkasında kullanmayı denedi. Mehmet bunda bence çok başarılı olamadı. Geçmiş maçlarda etkili maçlarını hatırladığımız Kamanan’ı ise neredeyse hiç kullanmıyor. Trabzonspor’da stres, sinir, bazı oyunculardaki (Burak, Colman, Umut) form düşüklüğü nedeniyle zirve yarışındaki önemli avantajını yitirdi. Bu maçta Sivas’ın yanında soğuk hava da onları zorlayacak. Egemen ve Cale gibi sürekli oynayan iki oyuncunun olmayışı savunma dörtlüsünün yarısının değişmesine sebep olacak ki buda mutlaka kazanmaları gereken bir maçta onları zorlayacaktır. 
İddia tahmini: üst. Skor tahmini: 2-2

İsatanbul BB – Gençlerbirliği: Belediye ilk maçta aldığı mağlubiyetten sonra Beşiktaş ve Kasımpaşa’yı yenerek 29 puana ulaştı. Hasagic, Mahmut Tekdemir, Holmen, Cihan, Ekrem, önemli katkı veren formda oyuncular. Forvet hattında da Gökhan Ünal, İ. Akın, İskender, Tevfik ile pozisyon ve gol sıkıntısı yaşamayacak bir takım görüntüsünde. Abdullah Avcı’nın çok iyi bir takım yarattığını ve daha da yukarıları zorlayabileceğini düşünüyorum. Gençlerbirliği ise son yıllardaki düşüşünü bu yıl da devam ettiriyor. Genç ve yetenekli alt lig oyuncularını bulma konusundaki becerisini yitirmiş, alt yapısını da eskisi gibi kullanamayan kulüp düşme tehlikesi yaşıyor. Zumdick ile bence ligin en renksiz takımı durmundalar. Buna rağmen Gaziantep deplasmanında direnç gösterip ve Buca’yı da etkili olamamasına rağmen mağlup ederek biraz rahatladılar. Fakat ben bu maçta Belediyenin galibiyet serisine devam edeceğini düşünüyorum. 
İddia tahmini: 1. Skor tahmini: 2-0

Gaziantep – Galatasaray: Gaziantepspor ikinci yarıda üç maçta 7 puan toplayıp kupada da Galatasaray’ı yenerek iyi bir görüntü verdi. Çok şey beklenen Popov ve İ. Sosa’da kendilerini göstermeye başladılar. Devre arası transfer edilen Cenk Tosun, yeteneklerini Antep’te göstermeye başlayabilen Olcan Adın, orta sahanın çalışkan isimleri Orhan Gülle, Murat Ceylan ve defans istikrarı ile G.Antep 2. yarının en iyi çıkış yapan takımı olabilir. Galatasaray ise devre arasında bu defa ismi duyulmamış isimlere yöneldi. Kazım ve Culio takıma çabuk uyum sağladılar. Culio çalışkan ve iyi niyetli olmasına rağmen yetenekleri sınırlı bir oyuncu. Stancu en uç yerine kanatlarda denendiği için bence etkisiz kalıyor. Takıma Neil ve Kewell’ın katılması kadro kalitesini biraz arttırmış olsa da, Sabri’nin de orta saha çekilmesiyle iki bekin hücuma hemen hemen hiç katkı vermemesi, orta sahanın üretkenliğinin az oluşu Galatasaray’ı bütün deplasman maçlarında zorlayacaktır. Ben bu maçta galibiyete yakın olan tarafın Gaziantepspor olduğunu düşünüyorum. 
İddia tahmini: 1. Skor tahmini: 2-1

1 yorum:

  1. maç tahminleriniz gerçekten mantıklı, yuvarlayıp geçmemişsiniz.
    tabi yarın görüceğiz. ben oynadım tutarsa en büyük takipçiniz ben olacam

    YanıtlaSil