3 Kasım 2012 Cumartesi

Tecrübe Yaşı Ortalaması

FourFourTwo Kasım sayısında süper lig oyuncuları ve tecrübeleri temeline dayanan bazı istatistikler yayınlamış. Sayfaya da "Çayda Dem, Futbolda Kıdem" başlığını atmışlar. Aralarında benim en çok dikkatimi çeken, bir oyuncunun ortalama kaç yıldır o takımda oynadığıyla alakalı "Tecrübe Yaşı Ortalaması" başlıklı istatistik oldu.

2,6 yaş ortalamasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un listede en üst sırada olmasına çok şaşırmadım açıkçası. Zira Abdullah Avcı'nın her sene kadroyu yenileyen bir transfer anlayışına sahip olmadığını hepimiz biliyoruz. Başka liglerde alt kümeden gelen takımların kadrolarını baştan sona yenilemeyip, her yıl birkaç takviyeyle takımı güçlendirmeye çalıştıkları gibi, Abdullah Avcı da kadrosundaki oyuncuları büyük kısmını korumayı, birkaç transferle takımını güçlendirmeyi tercih etmişti.

Listede İBB’yi takip eden takımın 2,5 yaş ortalamasıyla Fenerbahçe olduğunu belirtmek gerekir.. Bunu da iktidarını korumak adına durmadan transfer yapan kulüp yöneticiliğinin bir süre önce evrimini tamamlamasına bağlayabiliriz. Bundan sonrası için de orta ve uzun vadeli planlar yapılacağını ve transfer politikamızın transfer dönemindeki şartlara göre şekillenmeyeceğini umuyor ve arzu ediyorum. Avrupa kulüplerinin teknik patron istikrarının altında da bu yatıyor olsa gerek. Şu bir gerçek ki sık teknik adam değişikliği, sık kadro değişikliğine, bu da orta ve uzun vadede pek çok soruna yol açıyor… Tabi cesaretiniz ve sabrınız varsa işler değişiyor…

Not: listede en sonda Elazığ bulunuyor. Ortalaması 0,3.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder