9 Ekim 2011 Pazar

4x4=10 puan

İlk maçtan sonra yazmaya başladığım ama bitiremediğim bir taslak yazı vardı. Şimdi baktım da aradan geçen sürede anlamını yitirmiş pek çok cümlesi. O yüzden yazdıklarımı silip 4 maçlık bir yazı yazayım istedim. Başlık da ait olduğumuzu hissetmediğmiz bir ligdeki gidişatımıza bir gönderme olsun... Futbol oynamaya müsait olmayan böyle bir zeminde, 10 güne sıkıştırılan 4 lig haftasında kazanılan 10 puan.. Hiç de fena değil.

Futbola ara verdiğimiz zaman diliminde ne çok şey oldu. Sıradan bir blog yazarı olarak, hiç bir istihbarat imkanı olmadan bilgisayar başına geçip hüküm veren cümleler kurmak mümkün değil benim için. Neticede bir basın organının spor servisini yönetmiyoruz ve hizmet ettiğimiz herhangi bir oluşuma mensup değiliz. Lehimize veya aleyhimize neler söylenilirse söylensin, neler yapılırsa yapılsın, gerçek olan tek şey bu krizin iyi yönetilmediği. Ve bundan sonra da iyi yönetileceğine dair bir umut olmaması. Böyle kaygan bir zeminde, böyle puslu bir havada hem birey olarak hem de camia halinde futbol ve Fenerbahçe sevgimizin derinliğiyle yüzleştik ve belki de Fenerbahçe'yi bu kadar sevdiğimizin farkında değildik. Olan bitenin tek iyi tarafı bu oldu bana göre...

Kocaman gururumuz incitilirken şöyle oynasaydık, şu transferi yapsaydık gibi cümleler kurmak gelmiyor insanın içinden. Yine de okumaktan zevk aldığım pek çok Fenerbahçeli blog yazarları ve 12numarayiz.biz'in CEO'su tolga [oeh;] bu işi layıkıyla yerine getiriyor zaten. Hepsinin ellerine sağlık... Ben de gördüğüm bir iki şeyden kısa kısa dem vurup huzurlarınızdan ayrılayım müsadenizle...

  • Transfer politikamızda ciddi bir revizyon oldu ve böylesi daha iyi olacak kanaatindeyim.

  • Aykut'un başında olduğu bir Fenerbahçe bana daha çok güven veriyor artık. Kötü oynuyoruz, evet.. Ama unutmayalım ilk kez kötü oynamıyoruz.. Belki son kez kötü oynayabiliriz ama. Bugün kötü oynamakla öncekiler arasındaki hissi fark bu bana göre.

  • Futbol endüstrisini çeviren en büyük çarklardan biri yayın gelirleri ise, bu çarkı döndüren en itici güç Fenerbahçe'dir. Bunu bir kez daha görmüş olduk. Böylece Aziz Yıldırım'ın 10 yıldır ne demek istediği daha iyi anlaşılıyor sanırım.

  • Yobo her maçta yanındakilerin eksiklerini giderecek kadar iyi oynar mı bilmem. O yüzden Gökhan Gönül yoksa iyi bir Orhan Şam şart.

  • Alex futbolu bırakmasın. 65 yaşında yaş haddinden emekli olsun.

  • Ziegler ve Caner Erkin aşısı tutacak gibi görünüyor.

  • Özer'in biraz daha sabrı hakettiğini düşünüyorum. İyi niyetinden zerre kuşku duyulmuyor.

  • İdeal 11 sahaya çıktığında neler olacak merak içindeyim.

İstanbul BŞB maçından sonra görüşmek üzere. Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder