21 Kasım 2011 Pazartesi

Dostça Derbi!


Beşiktaş son haftalardaki alışılmış 11'i ile 4-3-3 dizilişi ile sahadaydı. Galatasaray'da tek sürpriz Sabri'nin yerine Ayhan'ın oynamasıydı.
İlk 15 dakikada GS daha organize göründü. 2 pozisyon buldular. Bu dakikadan devre sonuna kadar Beşiktaş oyuna hakim oldu. Net pozisyonlar da buldu fakat golü bir türlü bulamadılar. Simao ve quresma ile kanatlardan oldukça etkili oldular.

GS ikinci yarıya Ayhan yerine Sabri ile başladı. Fakat Sabri sahada 8 dakika kalabildi. Zira diz sakatlığı yaşadı ki bir futbolcunun en korktuğu bolgedir. Yerini Riera'ya bıraktı. 60. dakikada oyuna giren Necip de aldığı sert darbe sebebiyle sahada 5 dakika kalabildi. O da yerini Mustafa'ya bırakınca iki takım da daha hücum olarak güçlendiler fakat orta sahalar düştü. 2.devre daha dengeli gibi görünse de pozisyonlara giren takım yine Beşiktaştı. Bol pozisyonlu maç golsüz bitince sevinen istanbul'un Anadolu yakasındaki takımı oldu.

Sonuc olarak bu iki takımın su anki oyun anlayışları ile şampiyonlukta iddialı olmalarının zor olduğunu düşünüyorum. GS takımının orta saha ve on tarafında yaratıcı oyuncu sıkıntısı çok açık. Kanatlarda Engin ve Kazım ile orta üçlü uretken olamıyor. Beşiktaş kadro istikrarını yakalasa da oyun mesafesini daraltamiyor ve sonuc alabilmek için belirli oyuncuların bireysel becerilerine mahkum kalıyor.

Fi Yapı İnönü'de 65.dakikada Van depremi için soyunma eylemi yapıldı. Sevgili Melih' ten ilginç bir yorum geldi. "çok nadir görülebilecek bir olay YİNE İnönü'de yaşanıyor". Bu övgü dolu yorumlar "Beşiktaş'ın sağ duyulu taraftar gurubu yine..." seklinde devam etti. Ama daha önce sahaya sağ duyulu bir taraftar atlamış güvenlik görevlilerinin zoruyla dışarı çıkarılmıştı. Malum tribün gurubunun önündeki taç çizgisi önünde yerde kalan Eboue'nin üzerine 2 farklı pozisyonda yabancı madde yağdırdı Türkiye'nin en sağ duyulu
taraftar gurubu. Engin Baytar'a edilen küfürler her zamanki duruşlarıydı. Fakat "Hepimiz Zenciyiz" pankartıyla oyuncuları Pascal'a sahip çıkıp medyaya şirin görünen sağ duyulu bu gurup maç içerisinde"f... you Eboue", maç sonunda "Maymun Eboue" diye bağırırken neyin peşindeydi acaba? "İnsanlık", "sağ duyu"...Bu arada GS'li oyuncular bir süre tepkiler ve edilen küfürlerden dolayı soyunma odasına giremezken GS baskani Ünal Aysal'ın "dostça bir derbiydi" açıklaması ilgi çekiciydi. Tüm bunlara rağmen yarın gazetelerde çarşının ne kadar duyarlı ne kadar mükemmel bir taraftar gurubu olduğunu okuyacaksınız.

Sevgiler, saygılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder