31 Aralık 2011 Cumartesi

Ukic'in Parmağı


Basketbolu çok iyi bilmememe rağmen dünkü maçın yazılmaya değer bir maç olduğunu düşünüyor ve görüşlerimi kısaca paylaşmak istiyorum;

Maç öncesinde GS cephesinden hakem atamasını eleştiren, Recep Ankaralı'yı hedef alan açıklamalar beni tedirgin ediyordu. Haksız olmadığımı da maç boyunca anladım aslında.

Maç günü Ukic'in parmağının kırılmasını sevinçle karşılayan ve bunu tüm Türkiye ile çekinmeden paylaşan Akşam gazetesi GS muhabiri Seda Kılıç maçın son 5 dakikasında neler hissetmiştir acaba?Komplekslerin bireyleri insanlıktan çıkarmasına da tanık olmaya başladık ki bu oldukça tehlikeli. Ukic'in yanında, Prldzic'e verilen anlamsız ceza, Ömer ve Tomas'ın sakatlıktan tam olarak kurtulamaması maç öncesi önemli sıkıntılardı takımımız adına.

Maç, son 5 dakikaya kadar genelde GS'nin kontrolünde geçti. İlk çeyrek 17-21, devre 32-36 konuk ekibin üstünlüğü ile geçti. Son çeyrekter bir ara fark 11 sayıya kadar çıkmasına rağmen Fenerbahçe son 5 dakikadaki 18-6'lık serisi ile yılın son derbisini 80-79 kazandı.

Maç içinde Jerrels, Hakan ve skor olarak katkı sağlasa da Engin'in oyunu iyi yönlendiremediklerini düşünüyorum. Bu üç oyun kurucumuz maçı birer asistle tamamlamışlar. Dolayısıyla takım olarak yaptığımız toplam asist sayısı 9. GS'de ise bu rakam 20. Bogdanovic'in çok az oyunda kalarak hiç katkı sağlayamaması takımızı 3 numaralı pozisyonda ve skor üretme anlamında oldukça sıkıntıya soktu. Vidmar'ın hiç süre alamaması da bence ilginçti. Maçın etkisiz isimlerinden Tomas'ın son çeyrekte üst üste bulduğu 2 üçlük isabet maçın belki de en önemli belirleyicisi oldu.

"3. çeyreğin bitimine 2:48 kala Fenerbahçe taraftarının kötü tezahüratı ile  hakemler salonu terk ettiler ve maç bir süreliğine durdu." Büyük olasılıkla bir çok gazete haberi bu şekilde okuyacaksınız. Olayın hemen öncesi hiç bir haberde yer almayacak. Ama bunun atlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Maç 6 sayı ile GS üstünlüğü ile devam ederken aynı pozisyonda Songalia ve Lucas üst üste hatalı yürüme yaptılar. Fenerbahçe seyircisi oyunu o kadar iyi biliyor ki hatalı yürümeyi fark edip kararı protesto ettiler. Pozisyonun devamında üçlük isabet ile fark 9 sayıya ulaştı. Murat Murathanoğlu-İsmet Badem yorumlarıyla yanlışlığı ortaya koydular. Ayrıca, GS'li oyuncu Tutku Açık'ın gülerek arkadaşına steps yaptığını anlatması kameralara yakalanıyordu. Yanlış karar tabi ki verilir ama izleyicilerin dahi fark ettiği pozisyonda hakemin elini havaya kaldırıp düdüğünü çalamaması çok tuhaftı.

Maçın bitiminde iki koç da hakemlere tepki göstererek üstlerine yürüdüler. Nevian Spahija,  son GS hücumunda Tutku'nun yaptığı açık hücum faule düdük çalınmamasına itiraz ediyordu. Çünkü rakip, devamında boş üçlük şansı bulmuştu. Fakat Oktay Mahmudi'nin itirazını ve hakemlere saldırısının sebebini çözemedim. Acaba girmeyen üçlüğü neden tiklemedikleri için mi tepki gösteriyordu hakem üçlüsüne?

Her şeye rağmen ezeli rakibimizi yılın son maçında bir defa daha mağlup etmenin mutluluğu tarif edilmez.

Sevgiler, saygılar. MUTLU YILLAR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder