9 Mayıs 2011 Pazartesi

61 Numaralı Kaleci ve Ayakkabısı


1974 doğumlu kaleci kariyerine Ofspor’da başlamış. Bu kaleciyi ilk kez olaylı 17 Mart 2007’de oynanan Sakaryaspor-Manisaspor maçında tanımıştık. 38. dakikasında maçın hakemi Cüneyt Çakır’a saldırarak tatil edilmesine sebep olduğu bu maçtan sonra 20 maç men cezası almıştı kendisi. Olayla hiçbir ilgisi yokken, hakeme saldırmış takımının hükmen yenik sayılmasına neden olmuştu. Bu konuyla ilgili oldukça ilginç söylentiler halen konuşulmaktadır.

İzmir’de oynadığı Göztepe ve Altay kulüplerinde herkesin bildiği ve kullandığı lakabı “eşkıya” olan Bülent Ataman isimli geçmişi oldukça şaibeli bu kalecinin spor ayakkabısı dün akşam oynanan maçta sahadaydı. Karabük’ün bir ani atağında, hücum oyuncusunun Gökhan Gönül’den kurtulamayacağını anlayınca kendine yere bırakmasından sonra serbest vuruş bekleyen ve oldukça sinirlenen Karabük yedek kulübesinin en ateşlisiydi kendisi. Hatta kameralarla tespit edilmeye çalışılan, kendileri için “Sporda Şiddet” yasası çıkarılan gözü dönmüş fanatikler gibi sahaya yabancı madde olarak ayakkabısını fırlatmıştı. Ama yaptığı açıklamada ayakkabısı bağlı olmadığı için sahaya fırladığını söylemiş. Oldukça ikna edici bir açıklama…

Ayrıca maçtan sonra çok iddialı ve sert açıklamalarda bulundu kendi geçmişini unutarak. Oynayan arkadaşlarını tebrik edip oynamayanları (Emenike) insafsızca suçladı. Emenike’nin Fenerbahçe ile anlaştığını varsayalım. Emenike oynayıp bir gol kaçırsa neyle suçlanırdı peki? Ya da Fenerbahçe için kendisine karşı güya bilerek oynamayacak bir oyucunun sahada olması daha iyi olmaz mıydı??? Bu Emenike meselesi Fenerbahçe antipatisi olanların diline dolanmışken, Buca’nın kadrosunda 92 doğumlu 8 genç oyuncuya görev vermesi neden gündeme getirilmez anlamak zor. Bir arkadaşını maça çıkmadığı için şikeyle suçlayan kaleci Bülent, Fenerbahçe’yi de “saha dışında” iyi oynamakla suçluyor. Elinde bir veri falan yok. Sadece suçluyor. Acaba 2007 yılında yaptıklarını hatırlıyor mudur bu ipe sapa gelmez suçlamalarını yaparken, meslektaşlarının alın terlerini düşünmüş müdür hiç evine gittiğinde? Kaleci, Trabzonspor’un şampiyon olmasını istediğini söylüyor. Tüm bu açıklamaları yapan bu kalecinin iki hafta sonra Trabzonspor ile maçı var. Belki de son saniyede gol atmaya giden 1. kaleci yerine kalede kendisi olacak.

Evet tüm bunlar hayal veya şaka değil, GERÇEK; bir kaleci sahaya yabancı madde olarak ayakkabısını fırlatıyor, maç sonrasında “eşkıya” lakaplı bu kalecimiz daha 4 yıl öncesinde aldığı 20 maçlık men cezasını ve kendi takımı tarafından yöneltilen “takımını sattığı” suçlamalarını unutarak bir arkadaşını şike yapmakla, Fenerbahçe’yi de saha dışı oyunlar yapmakla suçluyor. 2 hafta sonraki Trabzonspor maçında kesin olarak kadroda ve bir ihtimal kalede olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder