18 Mayıs 2011 Çarşamba

Balık hafızası...

Sabah 6:40 treniyle yola çıkıldı. Saat 13:00'da Haydarpaşa ve sonra KADIKÖY. Kayıp gözlük hariç, çok güzel bir maç günü... Her yer dünyanın en güzel ve asil renkleriyle kaplı...

Kadıköy'den stada yürüyüş ve harika atmosfer...

Statta izlediğimiz bir önceki (Gaziantep) maça göre çok rahat geçti Ankaragücü maçı. Penaltıdan atılan 3 gol sonrasında söylenebilecekleri tahmin etmek güç değildi. Üçü de net penaltı olmasına rağmen dün ve bugün söylenenler akıl sınırlarını zorluyor. Her zaman referans aldıkları Markus Merk de gözü dönmüş Fenerbahçe düşmanlarını ikna etmekten uzak. MHK eski başkanı Bülent Yavuz gibi eski hakem ve hocaları da (Erman Toroğlu hariçtir sanırım, dinleyemedim kendisini) üç pozisyona da net penaltı yorumunu yapmasına rağmen, "bir maçta 3 penaltı verilmez" kuralını işletmeye çalışıyor kural tanımaz fanatikler. 2 hafta önce ceza alanının dışında Burak Yılmaz'ın klasikleşen kendisini atışıyla kazanılan penaltı ve kırmızı kart sonrası maçın hakemi için "Türkiye'nin gururu, desteklenmeli" yorumunu yaparken aynı hakemin bugün düdüğünü asmasına  kadar götürebilecek kadar balık hafızalı ve şirazeden çıkmış bir zihniyet var karşımızda.

Bugün Federasyona başvurarak, Sivasspor'un 7 bin bilet vermesini şikayet etmiş balık hafızalılar. Bu haksız bir durum yaratırmış. Belediye maçında Atatürk Olimpiyatta rekor kırarlarken her şey güzeldi, ya da Buca deplasmanında 50 bin taraftara oynayıp, "Bize her yer Trabzon" diye övünürlerken.

Geçen sene tam bu dönemde ligimiz yine kirli, çirkin vs. idi. Aziz Yıldırım ve federasyon (henüz bu yönetimle aldığımız şampiyonluk yok) el birliğiyle Fenerbahçe'yi şaibeli şampiyonluğa götürüyorlardı ama ligimiz son hafta birden temizlendi ve Anadolu Devrimi gerçekleşti. Bütün söylenen çirkin şeyler atılan iftiralar unutuldu, Türk futbolu kurtuldu ve bütün büyük (!) takımlar yaz boyu şampiyonluk kutladılar.

Sanırım lig bitiminden sonra Fenerbahçe yönetiminin de bir açıklaması olacaktır, olmalıdır. Çünkü başarımızın üstü çirkin iftiralarla, çamurlarla sıvanmak istenmektedir. Halbuki ortada bunun tam tersi bir durum vardır. Bunu şampiyonluktan sonraki bir yazıda değerlendirmek istiyorum.

Bunca çirkinliğin arasında övgüyü sonuna kadar hak eden, tırnaklarıyla kazıyarak gelen bir takım var. 16 maçta 15 galibiyet 1 beraberlik alan. 2. yarıda kendi sahasında gol yemeyen, deplasmanda şu ana kadar 8 maçta 8 galibiyet yapan... Bu takımın hakkını verin. Şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler onlar...

Şampiyonluk Pazar akşamı Fenerbahçe düşmanlarına nispet tüm görkemiyle CADDE'de kutlanacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder