5 Şubat 2012 Pazar

Kadıköy'de Derbi




















Kadıköy'de bugün oynanacak derbiden önce 54 puanlı GS'nin arkasında FB 48, BJK ise 45 puanda. Yani play-off'a dezavantajlı girmemek adına iki takımda mutlaka kazanmak zorunda. Derbide ilk dikkat çeken Beşiktaş'ta Rüştü, Fernandez, Quresma, Hilbert, İsmail, Almeida ve Aurellio'nun oynayamayacak olması. Bu durum maçın mutlak favorisini ilk bakışta Fenerbahçe yapıyor gözükse de bu durumun Beşiktaşlı oyuuncuları ekstra motive edeceği de aşikar. Eksiklere kısaca göz atacak olursak; Fernandez ve İsmail dışındaki eksiklerin Beşiktaş'ın lehine olduğunu düşünüyorum. Almeida, Rüştü ve Quresma ismi büyük oyuncular olsa da şu an için yerlerine oynayacak oyunculardan daha iyi durumda değiller. 
Carvalhal'ın bu maç için deplasmanda savunma futboluyla kazandığı Trabzon maçını referans alacağı düşüncesindeyim. O maça Almeida ve Quresma dışında genelde savunma ağırlıklı oyuncularla çıkmış, geride bekleyerek o günün sürprizi Ekrem, Quresma ve Almeida ile hızlı hücumlar denemişti. Gazeteler genelde Edu, Simao  ve Mustafa üçlüsü ile 11 oluştursalar da ben Carvalhal'ın bu oyunculardan ikisini kullanacağını düşünüyorum. Holosko ve Edu'yu maçın 2. bölümüne saklamayı düşünebilir. İlk hedef olarak takım halinde topun arkasına geçip, maçı son bölüme kadar kadar berabere götürüp hızlı kanat adamlarıyla sürpriz gol bulmak isteyecektir. Egemen, İbrahim Toraman, Sivok'un defans hattında, Ernst'in orta sahadaki kaliteleri  de düşünülürse Fenerbahçe karşısında beklemediği dirençli bir rakip bulacak diye düşünüyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi Fernandez ve İsmail'in eksikliği oldukça önemli. Orta sahada pas yapma ve oyunu yönlendirme konusunda hiç de yeterli olmayan 3 oyuncu sebebiyle top genelde Fenerbahçe'de kalacak gibi gözüküyor. Sol bek mevkinde de kim oynarsa oynasın zorlanacaktır. Zira İsmail Köybaşı takımın değişmez oyuncularından birisi. Mustafa Pektemek 'in yeni dönemde milli takımın önemli oyuncularından birisi olacağını düşünüyorum. Çok yetenekli ve Almeida'dan daha yararlı bir forvet olduğu kanısındayım. Bence Simao ile Beşiktaş'ın en büyük silahı olacak. Genel olarak savunma yönü çok güçlü, top kullanmada biraz zayıf bir takım izleyeceğiz. Hızlı ataklarla gol bulmaya çalışacaklar. Formsuz Ziegler'in kanadında maçın son bölümünde kullanabilecekleri Holosko avantajları olabilir.

Fenerbahçe cephesinden bakarsak; Beşiktaş ile ilgili düşündüklerimizi Aykut Hoca da düşünüyordur tabi ki ve önlemlerini alacaktır. Fenerbahçe'de Sezer dışında oynayamayacak oyuncu yok gibi gözükse de formsuz oyuncuların fazla olması düşündürücü. Stoch veYobo dışındaki oyuncular eski görüntülerinden uzaktalar. Ziegler, Mehmet, Serdar gibi isimler formsuz olsalar da maç tecrübelerinden dolayı 11'de yer alacaklardır ve bu maçların havası başka olur. Beşiktaş'taki durumun aksine bu maçta Emre, Gökhan, Sow ve Dia'dan da yararlanma şansı olacak Aykut Kocaman'ın. Fenerbahçe'nin maça yukardaki 11 ile başlayacağını oyunun gidişatına göre Dia, Bienvenu, Özgür Çek, Caner hatta Selçuk'tan yararlanabilir. Orta sahada Emre, Baroni, Mehmet ile top genelde Fenerbahçe'de olacak ve Alex ve Stoch'un yaratıcılığı ile gol arayacaklar. Ben Aykut Hoca'nın Beşiktaş'ı kanatlardan yıkmaya çalışacağını düşünüyorum. Özellikle savunma yardımı nispeten az olan Simao'nun kanadı FB için pozisyonlar getirebilir. Beşiktaş'ın oyunun göbeğini kalabalık tutacağı düşünülürse oyunu kanatlara yıkmak mantıklı olacaktır. FB, kanatlardan Stoch, Gökhan, Mehmet Topuz ve maçın ikinci bölümünde de Dia etkili olacaktır. Cuma günü takıma katılan Sow'un performansı ise merak konusu. Ben bu transferin takıma çok yarar sağlayacağını düşünüyorum. Bu oyuncunun adı veya oyun stili ile ilgili değil takımımızdaki forvetlerin form durumları ile ilgili.

Kadro durumu, saha avantajı ile maçı Fenerbahçe'nin kazanacağını ama karşısında beklenenden çok daha sert bir ekip bulacağını düşünüyorum. 

Sevgiler, saygılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder