2 Şubat 2014 Pazar

ŞAMPİYON Olacağız!


Dün akşam, Konyaspor maçından daha kötü oynadığımızı düşünmüyorum. 3 puana yetecek kadar pozisyona fazlasıyla girdik. İlk devre biterken Kuyt'un bomboş kafası girse, ikinci devre yine Kuyt, 2 net pozisyondan birini değerlendirmiş olsa, hanemize mağlup durumdan çevirdiğimiz bir maç daha yazılacaktı ve herkes Fenerbahçe'nin çok iyi olduğunu ve ligin bittiğini yazacaktı.

Maça orta sahada Holmen sürprizi ile başladık. Hoca muhtemelen daha sert ve koşan bir orta saha istediği için Baroni'yi İstanbul'da bıraktı. Holmen de üretkenlik anlamında başarılı olamasa da çıkana kadar çok koştu, orta sahada istenen sertliği ortaya koydu. 72'de Holmen çıktıktan sonra saha dizilişinin değişmesi ve ilerde Sow'un oyundan iyice düşmesi ile top tutamamamızın sonucunda orta saha üstünlüğü ve oyunun kontrolü ilk defa Eskişehir'e geçti. Ve son 20 dakikada topu rakibe vermemiz bu deplasmandan puansız ayrılmamıza sebep oldu. Neye göre bilmiyorum ama herkes çok kötü oynadığımız yorumlarını yapıyor. Son 20 dakika hariç oyun en azından ortadaydı. Üstelik geçen haftaya göre ikili pozisyonlarda çok daha başarılıydık. Yediğimiz iki basit gol dışında verdiğimiz pozisyon yok. Bunun yanında kaçan net pozisyonlarımız var.

Burada teknik ekibimize bir eleştirim olacak; 70'den sonra oyunun kontrolü rakibe geçmiş. 80'de yaptığın değişiklik; Raul>Salih. Holmen çıkınca sertliğini kaybeden orta saha Salih ile iyice yumuşadı. Oyunun kontrolü sende olsa, Salih'in yaratıcılığından kullanmak için oyuna alırsın, kabul. Girdiğin pozisyonlar sonrası oyun terse döndüyse, artık yenilmemek de önemlidir. 75-80 arası oyuna giren isim Selçuk Şahin olsaydı, şu zor deplasmandan çok değerli 1 puan ile ayrılırdık. Ayrıca 32'de Webo sakatlanınca tam baskı kurduğumuz anlarda 5-6 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Sebebi ne olursa olsun oyun ilk durduğu anda değişikliğimizi yapmalıydık.

Oyuncu performansları açısından bakıldığında olumlu anlamda öne çıkan oyuncumuz yoktu. Alves, Gökhan ve Topal'ın kritik hataları 2 basit gole neden oldu. Raul, çıkana kadar çok kötü oynamadı. Caner ilk yarı etkiliydi, 2.yarı ise çok top kaybı yaptı ve etkisiz kaldı. Emre ise eski görüntüsünden çok uzak. Kuyt golümüzü atmasına rağmen çok net pozisyonları değerlendiremeyerek bir anlamda maçın adamı oldu.

Sonuç olarak 3 puan ve 3-4 haftalığına bir forvetimizi daha kaybettik. Ön bölgede oynayabilecek sadece 2 oyuncumuz kaldı: Çok da formda olmayan Sow ve Kuyt. Zaman zaman 4 forvetle aynı anda oynayan takımımız için bu durum sorun yaratabilir. Transferin bitmesine 24 saatten biraz fazla zaman var. Hasan Ali’yi bek oynatıp Caner’i öne atmak, Topuz’u Gökhan’ın önünde kullanıp, Kuyt’u uçta kullanmak gibi alternatiflerimiz olsa da ön bölgeye özellikle yerli bir transfer düşünülebilir. Bekleyip göreceğiz.

Bu mağlubiyet sonrası Pazar gündüz maçında Sivas'ı yenmemiz gerekiyor. Fakat maçın gidişatına göre yenemiyorsan da yenilmemek yine önemli olacak. Karamsarlığa ve paniğe kapılmaya gerek yok, bu sene şampiyon olacağız.

Bir not: Devre arası “78 puanla şampiyonuz” hesabını yaparken ilk 3 haftaya 4 puan yazmıştım. 


Saygılar, sevgiler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder