21 Eylül 2011 Çarşamba

TEMİZ LİGİNİZ SİZİN OLSUN


Bu yazıda, teknik maç yorumu, hakem hataları vs. yazmayacağım. Evet dün 2 puanımız çalındı ama sevgimize sürülmeye çalışılan lekenin çalınmak istenen sevdamızın yanında 2 puanın hiç bir önemi yok.

Dün, Türkiye tarihi bir güne tanıklık etti. Hafta içi bir akşam maçında eve en erken varış saatleri 23:30 olacak 45 bin kadın ve çocuk Şükrü Saracoğlu'nu doldurdu. Bu iki kelimeyle açıklanabilir; FENERBAHÇE AŞKI...

Bir semt takımının ve bir lise takımının hafta sonunda statlarına toplayabildiği toplam seyirciden daha fazlaydı kadınlarımız ve çocuklarımız. Hem sayı olarak hem de yürek olarak! Kulüplerine, başkanlarına yapılan haksızlığa karşı yılmayacaklarını, onlara sırtlarını dönmeyeceklerini haykırdılar. Dün akşam stadımızda yaşananları çekemeyerek dalga konusu yapmaya çalışanlara bir sözüm olacak; evet futboldan anlamıyorlar bir çoğu, evet maçın 2-1 bittiğini düşündü bazıları(aslında haksız da değiller). Doğru söylüyorsunuz futboldan çok anlamıyorlar ama haksızlığı görüptakımlarına destek oluyorlar.
Sanırım bu kirli oyunda parmağı olanlar dün akşam Kadıköy'de yaşananları gördüklerinde neye uğradıklarını şaşırmışlardır. Son dönemde spor dünyasının önde gelen isimlerinden arka arkaya "başkanınızı verin kurtulun" manasında açıklamalar geliyor. Bu tezgahı kuranlar, taraftarın kulübün başına gelenlerden yönetimi ve başkan Aziz Yıldırım'ı sorumlu tutarak kamuoyu önünde onları bitirmek istediler. Ama net olarak görülüyor ki oyunları yüzde yüz ters tepti. Aziz Başkana tepkili olan taraftar gurupları dahi artık başkanlarının arkasında ve yapılanlara isyan ediyor. Yeşil-siyah kravatla şampiyonluk maçında rakip takımla maç izleyebilen şahıs ve türevleri ile her daim çıkar peşinde koşan tatlı su Fernerlileri haricinde camia sımsıkı kenetlenmiş durumda.

Dün akşam takımımız maça bir türlü odaklanamadı ve iyi bir oyun ortaya koyamadı. Önümüze konan fikstür sonucunda ve verilen hakem kararlarıyla puan kaybı kaçınılmazdı. Fakat hiç bir önemi yok. Biz şu anda puan veya şampiyonluk derdinde değiliz kulübümüzün Kurtuluş Savaşını veriyoruz.  Bu savaşta taraftar, oyuncu gurubu ve KOCAMAN adam dimdik asil bir duruş gösteriyorlar.
YENİLMEYECEĞİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder