30 Aralık 2013 Pazartesi

5 Puan Beklentisine 5 Gollü Yanıt


Aradan önceki son lig maçından 3 puanla ayrılarak puan farkını koruduk. Devreyi 13 galibiyet ve 41 puanla bitirdik.

İlk 45 dakika 0-0 sonuçlanmasına rağmen takım olarak çok kötü değildik. Sadece bir an önce gol bulalım telaşı hissediliyordu. Bunun yanında bireysel performans düşüklükleri söz konusuydu. Örneğin Sow ve Caner belki de en kötü ilk 45 dakika performansıyla oynadılar. Açıkçası devrede Sow’un Webo ile değişmesini bekliyordum. İlk yarının en iyisi ise son haftaların en zayıf halkası Gökhan Gönül'dü. Sağ taraftan getirdiği toplarla tehlikeler bulduk fakat beklenen goller 2.devrede geldi. İlk 45 dakika en dikkatimi çeken pozisyon, Gökhan'ın sağdan ortaladığı anda rakip sahada birisi sol bek Caner olmak üzere 6 oyuncumuz vardı. Dörtlü savunmanın ilk prensiplerinden biri; bir bek çıkmışsa diğer bek kalır. Fakat Ersun Hoca bu tabuyu yıktı.

Günün iyi isimlerinden Baroni'nin penaltısından sonra yediğimiz golde Caner-Sow hatası söz konusuydu. Bu gole çok çabuk tepki verip arka arkaya goller bulduk. Sow ilk 45’deki kötü performansı ve yediğimiz goldeki hatasını affettirecek öyle güzel bir gol attı ki, hevesleri kursakta bıraktı. Bu golden sonra oynanan futbol ve atılan goller, "Fenerbahçe form olarak düşüyor" safsatasını da boşa çıkardı. Bir maçta 11'i isabetli 23 şut atan bir takım için söylenebilecek pek bir şey olduğunu sanmıyorum. 2-1’i bulup rahatladıktan sonra bile takım saldırmaya, gol aramaya devam etti. Şu an için ligimizde Fenerbahçe’nin fizik gücüne ve kondisyonuna yaklaşabilen bir takım yok. Bu fark da maçın sonlarında iyice ortaya çıkıyor. Mehmet Topal ve Caner  (anketimizde de açık ara önde) müthiş ilk yarı performanslarını güzel birer golle noktalamayı başardılar. Emenike de giderek takıma uyum sağladı ve şu anda takımımızın en formda ve güçlü oyuncusu durumunda. 2.devre çok daha iyi performans sergileyeceği kanaatindeyim.

Her ne kadar 2.devre çok iyi oynasak da bunda rakibin oldukça zayıf olması da etkendi. Kısa sürede sürklase olan Kayserispor, Erciyes ve Elazığ ile birlikte ciddi düşme adaylarından. Puan durumundaki yerleri de bunun ispatı. Bu performansları devam ederse ligin üstü gibi en altı da erkenden belli olabilir.

Balıkesir bölgesi hakemi İlker Meral ilk 17 maçımızda en başarılı 2 hakem performansından birini ortaya koydu. Kendisini tebrik ediyoruz. Başarısız yönetimlerine rağmen maçlarımızda tekrar tekrar gördüğümüz hakemler yerine İlker Meral gibi ön yargısız hakemleri görmeyi umuyoruz.

Puan farkını Avrupa'da olmamamıza bağlayan, attığımız her golümüzde (Caner’in muhteşem şutunda dahi) öncelikle Kayseri savunmasının hatalarını anlatan "bağımsız" vekilimize de buradan bir not; içinizdeki kinle baş edemiyorsanız tarafsız olması gereken yayıncı kuruluşta yorumculuk yapmayın. Hatırlarsanız, GS-Sivasspor maçında Selçuk İnan'ın penaltı  vuruşundaki güzelliği anlatan da aynı vekilimizdi. Fenerbahçe'de oyun olarak düşüş devam ediyor yorumu bir beklentinin sözcüklere tezahürü mü veya kendilerinin bu müstesna(!) yorumu hangi veriye dayanıyor? Fazlasıyla merak ettik.

Son olarak; özellikle ofsayt jokeri ile topladığı puanlara rağmen geçen haftaki yenilgimizle umutlanıp acaba 5 puanla biter mi diyen bir rakibimiz ve taraftarları için oldukça kötü bir Pazar akşamı olmalı.

Sevgiler, saygılar..

Not: “1.devrenin en iyi oyuncusu kim” anketimiz devam ediyor. Oyunuzu bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder