1 Nisan 2014 Salı

Kaldı Dokuz

































Fenerbahçe rakipsiz olarak şampiyonluk koşusuna devam ediyor. Dün akşam gole kadar olan bölümde lig standartlarının çok üzerinde bir futbol oynadık. Raul-Topal ve önlerinde oynayan Salih ilk 45 dakikada orta sahayı ve oyunu mükemmel yönlendirdiler. Salih ikinci devre oyundan düşene kadar oynadığı futbol ve attığı mükemmel paslarla Fenerbahçe’nin geleceği olduğunu gösterdi. 

İlk 17 dakikada en az 5 net gol pozisyonu yakaladık. Gol ise kaçırılan pozisyonlardaki organize atakların aksine savunma-kaleci hatası sonucu takipçiliğini bir kez daha gösteren Kuyt ile geldi. Bu bölümde dikkat çeken husus kanat bindirmelerinin çoğunluğunun giderek eski performansını yakalayan Gökhan’dan gelmesiydi. Karşısında oynayan Volkan Şen ve Baser ikilisini oldukça zor durumlarda bıraktı. Caner yine çok başarılı oynamasına rağmen hücum anlamında Gökhan kadar etkin değildi. Bunda, karşısında oynayan Şener önemli bir faktördü. Zira sağ bek olarak görmeye alıştığımız bu oyuncu hoca değişikliğinden beri önde oynuyor ve o bölgede de gayet başarılı. Gökhan Gönül’ün ilk yarıdaki formsuzluğunun sebebi belki de alternatifsiz olmasıydı. Ben Şener’in bu bölge için transferinden vazgeçtiğimiz Veysel Sarı ve Salih Dursun gibi muadillerinden çok daha uygun bir transfer olacağını düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe gibi şampiyonluğa oynayan takımların özellikle de Ersun Yanal’ın sisteminde stoper de oynayabilen bekler yerine (Kadlec, Ziegler, Orhan Şam) açık da oynayabilen beklerin (Caner, Santos, Şener) doğru transfer tercihleri olacağı düşüncesindeyim. 

Maça dönecek olursak; Fenerbahçe 2.devrede skoru elde etmenin rahatlığıyla topun kontrolünü rakibe bırakarak kalesinde birkaç tane pozisyon gördü. Bu anlarda Volkan Demirel takımımız için ne kadar önemli bir isim olduğunu ortaya koydu. Salih’in oyundan düştüğünü gören Ersun Hoca tam zamanında daha sert bir oyun yapısı olan Mehmet Topuz’u oyuna alarak sezon boyu yaptığı doğru hamlelere bir yenisini daha ekledi. Sow’un 75. dakikada karakterine uygun zor pozisyonlardaki nefis vuruşlarından biriyle 3 puanı garantine altına aldık ve daha önce iki defa tekrarladığımız 5 maçlık galibiyet serisini bir kez daha tekrarladık. Ersun Hoca, bu dakikadan sonra da kart sınırında olan Emenike ve Topal’ı oyundan alarak derbide oynamalarını garanti altına aldı. 

Raul ve Bekir’in performanslarından bahsetmeden geçmek kendilerine haksızlık olur. Şöyle ki; Bekir, ilk yarının en iyi oyuncularından Egemen, iyileşmesine rağmen halen oynamaya devam ediyor ve oldukça da başarılı. Daha önce sıkça yaptığı hatalardan birisi olan kendisinden beklenenden fazlasını yapmaya çalışmıyor ve iyi çalışmasının karşılığını alıyor. Raul geçen hafta olduğu gibi yine takımın en iyilerinden birisi. Savunma olarak hep doğru yerde ve hücum anlamında da oyunu yönlendirmede Emre ile birlikte ligimizin ve takımın en iyilerinden. Porto, Liverpool, Chelsea gibi takımlarda uzun yıllar 11 oynamasının sebebi olan “çift yönlü orta saha” tanımlamasının tam karşılığı. Dolayısıyla önümüzdeki sezon planlamasında takımımızda kalmasını sağlamak yapılacak en iyi transferlerden birisi olacaktır.  

Bursaspor cephesi için dün akşamki maç oldukça kritikti. Ligin mevcut durumu açısından 4-12.sıradaki takımların hepsinin Avrupa Ligi şansı söz konusu. 34 puanla çıktıkları maç 3 puan almaları halinde 4. sıradaki Sivasspor ile aralarındaki farkı üçe indirebilirdi. Fakat, mağlubiyet ile alt tarafa biraz daha yaklaştılar. Kadrolarında Frey, Taiwo, Şener, Belluschi, Ferhat gibi oyuncular olmalarına rağmen dağınık bir görüntüleri var. Bu günden itibaren AL’ye gitmenin daha kolay yolu olan kupaya ağırlık vereceklerdir.


 Şampiyonluk yolunda rakibimiz olmamasına rağmen “matematiksel olarak” durumundan dolayı önümüzdeki haftalardan itibaren geriye doğru puan saymamız gerekiyor. Bunun için kalan 7 maçta maksimum 9 puana ihtiyacımız var.

Hakemler özellikle 2. yarının başında maçları yönetmek yerine ligi yönetmeye kalkışmasalar belki de lig tarihinde ilk defa Mart ayında şampiyon belli olacaktı. 

Sonuç olarak Fenerbahçe’yi yıkmaya çalışanlara en güzel cevap olacak son yılların en anlamlı şampiyonluğunun kutlamaları için sayılı günler kaldı. 

Kasımlar da bizim, Nisanlar da!

Sevgiler, Saygılar..


* Geçtiğimiz hafta sonu müzemize bir günde 2 Avrupa Şampiyonluğu getiren Voleybol takımlarımızla gururlandık. Bu kupalar, 3 Temmuz sürecinde amatör branşların kapatılacağını iddia eden spor basınımıza en güzel cevaptı. Emeği geçen tüm sporcularımıza, teknik ekiplerimize ve maçlarda takımlarımızı yalnız bırakmayan büyük Fenerbahçe taraftarına sonsuz teşekkürler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder